Duiksport Nieuws

Aankondigingen van duikbeurzen e.d.

Zoals al aangegeven komt hier de uitleg waarom bladzijde 179 en 180 van het boek niet bruikbaar zijn.

Helaas heeft niemand de drie of vier fouten gevonden dus wil iedereen die een pasje onderwateroriëntatie heeft behaald dat maar komen inleveren.

Eerst maar de grootste blunder.suunto cb 71 sk 8 ds nh kompasNaar de kant?

Dan beginnen we maar met de echte blunder die zit tussen afbeelding 7.22 en afbeelding 7.23.

In de tekst wordt aangegeven dat je bij het draaien/instellen van de ring het kompas niet mag draaien!

In afbeelding 7.22 geeft de zeillijn een koers van 205º aan en staat de ring op 155º ingesteld.

logoHet blijft bij de NOB niet bij alleen een nieuw logo.

Alle instructeursopleidingen zijn gedurende een jaar gestopt en in die periode zijn ze in Veenendaal hard aan het werk geweest om alle opleidingen te herzien en de theorieboeken te herschrijven.

De komende 10 artikelen zal ik pogen om elke week een tipje van de sluier op te lichten en een wijziging te bespreken.

Ben de laatste week een paar avonden bezig geweest om de nieuwe lesboeken van de NOB eens netjes door te nemen. Er is het nodige gewijzigd in de manier van opleiden van de duikers. Om dit bij de instructeurs duidelijk te krijgen moeten die alle 2000 een verplichte dag komen opdraven voor een bijscholing. Deze bijscholingen zijn begin 2017 gestart maar toen was er zoals gebruikelijk bij de NOB nog weinig duidelijk. Persoonlijk heb ik bewust gewacht tot er meer duidelijkheid was en de boeken beschikbaar kwamen. Gisteren op 25 februari heb ik de gehele dag in Woerden doorgebracht.

Laten we het vandaag eens over de nieuwe theorieboeken gaan hebben.duiker 1 2 3 nieuw

Vanuit de NOB-Instructeurs is er de laatste weken de nodige kritiek geuit op de mooie nieuwe lesboeken voor 1*-Duiker en 2*-Duiker en 3*-Duiker.

 

Zijn ze: Mooi? Functioneel? Bruikbaar?

Over smaak valt niet te twisten maar de afmetingen zijn in elk geval apart de breedte is 243 mm en de hoogte 222 mm dus bijna vierkant.

Het 1*-Duiker boek is met precies 200 bladzijde het dikste boek met z'n 70 bladzijde tekst, de rest is blanco of zijn plaatjes.

Er is zeker een hoop werk verzet om deze nieuwe lesboeken te schrijven en te laten drukken.

Het is latijn en staat op een wapen. Niet een wapen waar aan de voorkant kogels uitkomen of waar scherpe kanten aan zitten. Maar wel een wapen waarvoor je toestemming nodig hebt. In het jaarverslag over 2016 heeft de Hoge Raad van Adel formeel toestemming gegeven om een wapenschild/embleem met deze spreuk te moge voeren.

Mobiel Main Menu